Pasta z orzechów pekan i duszonej cukinii
Pasta z orzechów pekan i duszonej cukinii. Szukasz bezpiecznej pasty która spełnia wymagania diety FODMAP? To idealna propozycja!
Ingredients
- 200 g orzechów pekan
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cukinia
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Instructions
1
W naczyniu miksującym siekamy 2 ząbki czosnku - 3 sek / obr. 4.
2
Ściagamy kopystką czosnek na dno naczynia miksującego. Wlewamy oliwę i kawałki cukinii. Dusimy 15 min / 100 st / obr 2.
3
Wyjmujemy wszystko z naczynia. Wrzucamy orzechy i mielimy 20 sek / obr 7.
4
Ściagamy kopystką na dno naczynia i miksujemy ponownie.
5
Dodajemy cukinię i nieco oleju, który pozostał z pieczenia cukinii.
6
Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
7
Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.