Ingredients
- 💚 250 g maki
- 💚 200 g zimnego masła
- 💚50 g cukru
- 💚szczypta soli
- 💚 łyżeczka proszku do pieczenia
- 💚 4 żółtka (białka zachować do bezy)
Instructions
1
👉 budyń - ugotuj według przepisu na opakowaniu lub przygotuj w TM
2
👉Owoce nie mogliśmy się zdecydować wiec pół malin a pół śliwek z cynamonem
3
👉 Beza - pozostałe białka ubić na pianę i dodawać po trochu cukru (od 150 do 200g)
4
👉składniki na ciasto mieszamy 20 sek / obr 4
5
👉 wykładamy formę i pieczemy 20 min w temp 180 St
6
👉 wylewamy budyń
7
👉 układamy owoce (można obtoczyć w mące z tapioki/ ziemniaczanej
8
👉 wylewamy bezę PIECZEMY 20 min/ temp 180 po czym obniżamy do 60 St i włączamy termoobieg na 30 min