_thermomix przepisy/ ciasta/ deser

Ciasto owocowe z budyniem i bezą

ciasto budyniowo bezowe
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 💚 250 g maki
  • 💚 200 g zimnego masła
  • 💚50 g cukru
  • 💚szczypta soli
  • 💚 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 💚 4 żółtka (białka zachować do bezy)

Instructions

1

👉 budyń - ugotuj według przepisu na opakowaniu lub przygotuj w TM

2

👉Owoce nie mogliśmy się zdecydować wiec pół malin a pół śliwek z cynamonem

3

👉 Beza - pozostałe białka ubić na pianę i dodawać po trochu cukru (od 150 do 200g)

4

👉składniki na ciasto mieszamy 20 sek / obr 4

5

👉 wykładamy formę i pieczemy 20 min w temp 180 St

6

👉 wylewamy budyń

7

👉 układamy owoce (można obtoczyć w mące z tapioki/ ziemniaczanej

8

👉 wylewamy bezę PIECZEMY 20 min/ temp 180 po czym obniżamy do 60 St i włączamy termoobieg na 30 min

You Might Also Like