MIGDAŁOWA KANAPKA Z BANANOWYM TWAROŻKIEM
MIGDAŁOWA KANAPKA Z BANANOWYM TWAROŻKIEM. Wykonana według przepisu z książki BLW. Pyszna i szybka w wykonaniu. Polecam!
Ingredients
- 4 jajka
- 4 płaskie łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 2 płaskie łyżki kakao
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 1 łyżka oleju kokosowego
- dodałam od siebie 20 g miodu
- 2 łyżki twarogu
- pół banana
Instructions
💚 2 łyżki migdałów mielimy w Thermomixie 10 sek / obr. 10
💚 ściągamy kopystką na dno naczynia miksującego - dorzucamy jajka, mąkę, amarantusa, kakao, olej kokosowy (plus miód) - mieszamy - 30 sek / obr 10 (lub korzystamy z opcji miksowanie w Tm6)
💚 Na naszej ulubionej patelni uśmieszkowej usmażyłam jednakowej wielkości placki
💚 W tym czasie przygotowujemy nadzienie - mieszamy w misce twaróg z bananem lub jak ktoś potrzebuje w thermomixie (ostrzegam jednak, że ciasto z placków jest dość klejące i ciężko domyć naczynie)
💚 po ostygnięciu placki smarujemy nadzieniem i łączymy w kanapki.