Muffinki z łososiem i koperkiem
Ingredients
- 40 g parmezanu
- 1/2 pęczka koperku
- 250 g wędzonego łososia
- 2 jajka
- 30 g mleka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 500 g wody
- 70 g mąki pszennej
Instructions
1
Natłuścić masłem porcelanowe foremki. Ja użyłam 9 cm więc 4 sztuki, mniejsze powinny spokojnie starczyć na 6.
2
W czystym naczyniu miksującym rozdrobnić parmezan 10s / obr.9
3
Rozdrobnić koperek 3 s / obr. 8
4
Dodać i rozdrobnić łososia 5 s / obr. 4
5
Dorzucić pozostałe składniki - jajka, mleko, mąkę proszek do pieczenia oraz pieprz i wymieszać 10 s / obr. 3
6
Masę przełożyć do foremek uprzednio wysmarowanych masłem. Owinąć je folią spożywczą i ustawić w dolnej części Varomy. Gotować na parze 30 min / Varoma / obr. 1.
7
Zdjąć przystawkę, ostudzić muffinki.