Krem z pieczonej papryki. Kolacja na szybko. Przygotowanie papryk to góra 10 min. Chwila na pieczenie. Jeśli masz już wcześniej przygotowany bulion to całość trwa chwilę. Jeśli nie – możesz przygotować bulion w czasie, kiedy papryki piek się w piekarniku.
Krem z pieczonej papryki. Pomysł na szybką kolację. Papryki myjemy i kroimy na 4 części. Wycinamy nasiona z środka. Układamy na blaszce, skraplamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Polecam równiez posypać tymiankiem. Tym razem bez ze względu na dzieci. Pieczemy 30 min. Po ostygnięciu wrzucamy do Thermomixa i mielimy na krem. Dorzycamy jedną marchewkę, pora i selera z bulionu (plus opcjonalnie mięso jeśli bulion był mięsny) i mielimy z papryką. Dolewamy bulionu w zależności od preferencji. Dosalamy, polecam również dodac nieco chilli. Można zabielić mleczkiem kokosowym. Na końcu dekorujemy natką pietruszki i orzeszkami pistacji.
Krem z pieczonej papryki
Ingredients
Instructions