_thermomix przepisy/ dania fit/ dieta eliminacyjna/ krem/ kremy/ zupa/ Zupy

Krem z pieczonej papryki

krem z pieczonej papryki

Krem z pieczonej papryki. Kolacja na szybko. Przygotowanie papryk to góra 10 min. Chwila na pieczenie. Jeśli masz już wcześniej przygotowany bulion to całość trwa chwilę. Jeśli nie – możesz przygotować bulion w czasie, kiedy papryki piek się w piekarniku.


Krem z pieczonej papryki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Pachnie i Chrupie Serves: 6
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min Total Time: 40 min

Krem z pieczonej papryki. Pomysł na szybką kolację.

Ingredients

  • 7 czerwonych papryk
  • bulion
  • sól, pieprz
  • mleczko kokosowe
  • oliwa z oliwek
  • pistacje do dekoracji
  • opcjonalnie tymianek

Instructions

1

Papryki myjemy i kroimy na 4 części. Wycinamy nasiona z środka.

2

Układamy na blaszce, skraplamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Polecam równiez posypać tymiankiem. Tym razem bez ze względu na dzieci.

3

Pieczemy 30 min.

4

Po ostygnięciu wrzucamy do Thermomixa i mielimy na krem.

5

Dorzycamy jedną marchewkę, pora i selera z bulionu (plus opcjonalnie mięso jeśli bulion był mięsny) i mielimy z papryką.

6

Dolewamy bulionu w zależności od preferencji.

7

Dosalamy, polecam również dodac nieco chilli.

8

Można zabielić mleczkiem kokosowym.

9

Na końcu dekorujemy natką pietruszki i orzeszkami pistacji.

You Might Also Like