Gofry na mące ryżowej z mielonymi orzechami włoskimi
Przygotuj gofry w zdrowej wersji. Użyj mąki ryżowej zamiast pszennej. Dodaj zmielonych orzechów nie dolewaj tyle oleju 🙂
Ingredients
- 50 g masla
- 200 g mleka
- 150 g mąki ryżowej
- 50 g mielonych orzechów włoskich
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- trochę cukru lub miodu do smaku
- szczypta soli do smaku
Instructions
1
W naczyniu miksującym wymieszać mąkę, jajka, mleko, orzechy włoskie, jogurt i proszek do pieczenia - 30 sek/obr 4.
2
Gotowe ciasto nalewać chochlą na gofrownicę i piec 4-6 minut. Gofry po upieczeniu warto odłożyć na chwilę na kratkę.
Summary
Review Date