_thermomix przepisy/ Co na śniadanie/ Gofry/ Pomysł na śniadanie

Gofry na mące ryżowej z mielonymi orzechami włoskimi

gofry na mące ryżowej z mielonymi orzechami włoskimi

Gofry na mące ryżowej z mielonymi orzechami włoskimi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Przygotuj gofry w zdrowej wersji. Użyj mąki ryżowej zamiast pszennej. Dodaj zmielonych orzechów nie dolewaj tyle oleju 🙂

Ingredients

  • 50 g masla
  • 200 g mleka
  • 150 g mąki ryżowej
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • trochę cukru lub miodu do smaku
  • szczypta soli do smaku

Instructions

1

W naczyniu miksującym wymieszać mąkę, jajka, mleko, orzechy włoskie, jogurt i proszek do pieczenia - 30 sek/obr 4.

2

Gotowe ciasto nalewać chochlą na gofrownicę i piec 4-6 minut. Gofry po upieczeniu warto odłożyć na chwilę na kratkę.

Summary
Review Date

You Might Also Like