_thermomix przepisy/ deser/ wielkanoc

Kołacz Królewski by Jerzy Baran

Kołacz Królewski by Jerzy Baran

Jeden z wyróżnionych przepisów w konkursie wielkanocnym.


Kołacz Królewski by Jerzy Baran

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Kołacz królewski idealny na Wielkanoc. Sprawdź jeden z wyróżnionych przpiesów w konkursie wielkanocnym.

Ingredients

  • 250g margaryny(masła)
  • 200g cukru
  • 1paczuszka cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 500g mąki
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia
  • 1/8 litra mleka
  • 100 g rodzynek
  • olejek cytrynowy(do smaku)

Instructions

1

Margarynę,cukier,cukier wan,jajka,olejek cytr-utrzeć dodając mąkę,mleko na koniec dodać rodzynki.

2

Ciasto wlać do formy natłuszczonej i posypanej bułką tartą.

3

Piec w średnio nagrzanym piekarniku

4

około 40-45 min.

5

Zawsze się udaje-smacznego

You Might Also Like