Jeden z wyróżnionych przepisów w konkursie wielkanocnym.
Kołacz Królewski by Jerzy Baran
Kołacz królewski idealny na Wielkanoc. Sprawdź jeden z wyróżnionych przpiesów w konkursie wielkanocnym.
Ingredients
- 250g margaryny(masła)
- 200g cukru
- 1paczuszka cukru waniliowego
- 4 jajka
- 500g mąki
- 1 paczuszka proszku do pieczenia
- 1/8 litra mleka
- 100 g rodzynek
- olejek cytrynowy(do smaku)
Instructions
1
Margarynę,cukier,cukier wan,jajka,olejek cytr-utrzeć dodając mąkę,mleko na koniec dodać rodzynki.
2
Ciasto wlać do formy natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
3
Piec w średnio nagrzanym piekarniku
4
około 40-45 min.
5
Zawsze się udaje-smacznego