_thermomix przepisy/ Co na śniadanie/ Fritatta/ jajka

Fritatta z groszkiem, papryką i serem feta

Fritatta z groszkiem, papryką i serem feta thermomix przepisy

Fritatta z groszkiem, papryką i serem feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 4
Prep Time: 10 min Cooking Time: 25 min Total Time: 35 min

Fritatta z groszkiem, papryką i serem feta. Idealny sposób na weekendowe śniadanie.

Ingredients

  • Jaja kurze całe - 6 sztuk (300 g)
  • 2 łyżki mleka
  • Szczypiorek - 1 i 2/3 sztuki (32 g)
  • Przyprawy - oregano, suszone - 6 i 2/3 łyżeczki (20 g)
  • Przyprawy - pieprz czarny, suszony - 1/8 łyżeczki (0 g)
  • Sól Himalajska Sante 350g - 1 i 2/3 łyżeczki (8 g)
  • 2-3 łyżki zielonego groszku
  • ser feta - 100 g
  • 2 ząbki czosnku

Instructions

1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza.

2

Naczynie żaroodporne o średnicy ok. 25 cm wysmarować łyżką oliwą.

3

Roztrzepać jajka z mlekiem w misce lub w Thermomixie 10 sek / obr 5 (z motylkiem), doprawić solą i pieprzem.

4

Przelać do naczynia żaroodpornego.

5

Do naczynia miksującego wrzucić wrzucić czosnek i 20 d oliwy z oliwek. Dusić 3 min / 100 st / obr 1.

6

Dodać paprykę posiekać 4 sek/ obr 5. Całość smażyć przez 5 minut / 100 st / obr 1.

7

Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

8

W naczyniu miksującym zmielić groszek i ser feta 10 sek / obr.10. - przełozyc do naczynia.

9

Doprawić ziołami i wymieszać.

10

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 min. do ścięcia jajek i zbrązowienia wierzchu potrawy.

Summary
Recipe Name
Fritatta z groszkiem, papryką i serem feta
Pachnie i Chrupie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You Might Also Like