deser/ pączki/ Tłusty Czwartek

Mini pączki na serku homogenizowanym

mini pączki na serku homogenizowany

Mini pączki na serku homogenizowanym

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 20 sztuk
Cooking Time: 20 min

Mini pączki na serku homogenizowanym

Ingredients

  • 70 g cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 300 g serka homogenizowanego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy

Instructions

1

W naczyniu rozdrobnić cukier i cynamon przez 2 sekundy / obr. 8. Przesypać na talerz.

2

W naczyniu miksującym wymieszać serek homogenizowany, jajka i cukier 20 sek / obr. 3.

3

Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 20 sekund / obr 3.5

4

Na głębokiej patelni nagrzać olej. Łyżeczką nabierać niewielkie porcje ciasta i nakładać na gorący olej. Ciasto spęcznieje i nabierze kulistego kształtu. Należy jedynie nakładać niewielkie porcje - czego ja nie zrobiłam na początku ? Nawet jeśli pączki nie będą kształtne i tak znikną ?

5

Smażyć około 3-4 minuty z każdej ze stron do uzyskania złotobrązowego koloru. Po usmażeniu wyjąć łyżką cedzakową i poukładać na papierowych ręcznikach.

6

Kiedy trochę przestygną ale będą ciepłe obtoczyć w cynamonowym cukrze. Można również obtoczyć w kolorowych lukrach lub/i posypkach.

You Might Also Like