Mini pączki na serku homogenizowanym
Mini pączki na serku homogenizowanym
Ingredients
- 70 g cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 300 g serka homogenizowanego
- 3 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 200 g mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy
Instructions
W naczyniu rozdrobnić cukier i cynamon przez 2 sekundy / obr. 8. Przesypać na talerz.
W naczyniu miksującym wymieszać serek homogenizowany, jajka i cukier 20 sek / obr. 3.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 20 sekund / obr 3.5
Na głębokiej patelni nagrzać olej. Łyżeczką nabierać niewielkie porcje ciasta i nakładać na gorący olej. Ciasto spęcznieje i nabierze kulistego kształtu. Należy jedynie nakładać niewielkie porcje - czego ja nie zrobiłam na początku ? Nawet jeśli pączki nie będą kształtne i tak znikną ?
Smażyć około 3-4 minuty z każdej ze stron do uzyskania złotobrązowego koloru. Po usmażeniu wyjąć łyżką cedzakową i poukładać na papierowych ręcznikach.
Kiedy trochę przestygną ale będą ciepłe obtoczyć w cynamonowym cukrze. Można również obtoczyć w kolorowych lukrach lub/i posypkach.