W tradycyjnej kuchni polskiej obiad to główny najbardziej treściwy posiłek dnia. Zwyczajowo powinien składać się z dwóch dań — zupy i drugiego dania, serwowanych na ciepło wczesnym popołudniem. Niestety coraz częściej brakuje nam czasu na pracochłonne przygotowanie wykwintnych dań obiadowych, a w miejsce pożywnego, zdrowego posiłku sięgamy po szybkie dania jedzone w biegu. Okazuje się jednak, że z łatwością można przyrządzić tani i smaczny obiad, co ważne, bez większego nakładu pracy i wielu godzin spędzonych w kuchni. Zatem co zrobić na obiad, aby zbytnio się nie napracować, a zarazem wyczarować przepyszne, pożywne danie obiadowe?
Tanio nie znaczy niesmacznie
Żyjemy w ciągłym pośpiechu. Wśród wielu obowiązków często brakuje nam sił, ale też czasu, aby przygotować tradycyjny, dwudaniowy obiad. Co więcej, chcąc przyrządzić wykwintne danie, zwykle potrzebne jest mnóstwo przeróżnych produktów, często kosztujących niemało. Okazuje się jednak, że można przygotować smaczny i tani obiad. Wystarczy sprawdzony przepis i kilka dobrych jakościowo składników, aby błyskawicznie stworzyć przepyszne, sycące danie obiadowe.
Jednym z pomysłów na tani i smaczny obiad jest gęsta, sycąca zupa. Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie idealnym rozwiązaniem. To tradycyjne danie kuchni polskiej to nie tylko pożywny posiłek, ale przede wszystkim przepyszne i niedrogie danie obiadowe, które dodatkowo błyskawicznie się przyrządza. Aby zupa smakowała perfekcyjnie, warto do jej przygotowania wykorzystać Barszcz biały WINIARY. Dzięki temu zyska niepowtarzalny, tradycyjny smak. Barszcza wystarczy rozprowadzić w 1 litrze zimnej wodzie, a następnie zagotować, aby uzyskać kilka talerzy tej przepysznej i sycącej zupy.
Grochówka to kolejny pomysł na szybki, tani i smaczny obiad. Przygotowanie tej rozgrzewającej, niezwykle pożywnej zupy zajmuje dosłownie chwilę. Niezbędnym składnikiem do jej przyrządzenia będzie Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY. Opakowanie zawiera wszystko, czego potrzeba do przygotowania sycącego, a przede wszystkim przepysznego dania obiadowego. Podawana z soczewicą i doprawiona majerankiem smakuje rewelacyjnie i na pewno zaspokoi największe apetyty.
Szybki obiad na każdą kieszeń
Ile to razy zadajemy sobie pytanie, co na obiad? A przecież jest tyle możliwości i przepysznych dań obiadowych, które rewelacyjnie smakują, a co ważne, składniki potrzebne do ich przyrządzenia nie kosztują zbyt wiele. Ryż smażony z kurczakiem i warzywami to idealny przykład smacznej i niedrogiej potrawy. Jej smakowi trudno się oprzeć. To niewątpliwa zasługa Pasty do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY. Doprawia się nią pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, usmażoną na złoto z dodatkiem ulubionych warzyw i wymieszaną z ugotowanym ryżem. Pasta ma wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat, dzięki czemu to niedrogie i smaczne danie obiadowe smakuje rewelacyjnie.
Tanie i smaczne obiady nie muszą być czasochłonne w przygotowaniu i wymagać spędzenia wielu godzin w kuchni. Co więcej, niekoniecznie wiążą się też z dużymi wydatkami. Jest mnóstwo przepisów, które nie tylko błyskawicznie się przyrządza, ale co ważne, w recepturach tych nie ma wyszukanych, drogich produktów. Nie należy się zatem obawiać, że tani obiad będzie nudny i bez smaku. Wykorzystując sprawdzone przepisy, a przede wszystkim używając dobrych jakościowo przypraw i dodatków, możemy stworzyć przepyszne dania obiadowe na każdą kieszeń. Tanio, to nie oznacza, że niesmacznie. Z prostych, niedrogich składników można z powodzeniem stworzyć wyjątkowo smaczny, pożywny posiłek.