_thermomix przepisy/ bez laktozy/ Co na śniadanie/ dania fit

Budyń na mące z tapioki z musem truskawkowym

Budyń na mące z tapioki z musem ruskawkowym

Budyń na mące z tapioki z musem truskawkowym

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Budyń na mące z tapioki z musem truskawkowym

Ingredients

  • 50 g mąki z tapioki
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
  • 50 g wody
  • 20 g brązowego cukru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 500 gr mleka / napoju migdałowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 szczypta soli

Instructions

1

Do naczynia miksującego włożyć truskawki, 20 g brązowego cukru i 50 g wody, gotować 5 min/100°C/obroty wsteczne 0.5.

2

Mus truskawkowy przelać do innego naczynia. Umyć naczynie miksujące.

3

Do naczynia miksującego dodać mleko kokosowe, mleko, 20 g brązowego cukru, cukier waniliowy, mąkę z tapioki i sól, gotować 15 min/95°C/obroty wsteczne 2.5. Budyń przełożyć do słoiczków lub szklanek i dodać przygotowany wcześniej mus truskawkowy..

4

Pyszne na ciepło i po ostudzeniu w lodówce.

You Might Also Like