Krewetki Kung Pao – łatwe do przygotowania. Sos łączy w sobie słodko pikantne smaki. Wyjątkowo aromatyczne. Spróbuj!
Krewetki Kung Pao 🦐
Krewetki Kung Pao – łatwe do przygotowania. Sos łączy w sobie słodko pikantne smaki. Wyjątkowo aromatyczne. Spróbuj!
Ingredients
- 20 g czosnku
- 20 g korzenia imbiru
- 10 g oleju sezamowego
- 300 g krewetek tygrysich
- 10-20 g czerwonej papryczki chili
- 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 10 g sosu sojowego
- 10 g cukru trzcinowego
- 20 g cebuli dymki można dodać pokruszoną orzeszki nerkowca
Instructions
W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i korzeń imbiru 3 sekundy / obr. 5
Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia, dolać oleju i dusić 3 minut / 120 st / obrót wsteczny 1
Założyć motylek, dodać krewetki i smażyć 5 minut / 120 st / obrót wsteczny 1
Do naczynia dodać papryczkę chili oraz pieprz suaczyński i dusić kolejne 2 minuty na obrotach wstecznych.
Dodać olej chilli, sos sojowy, cukier i cebulę dymkę / orzeszki nerkowca. Dusić wszystko 3,5 min / 120 st / obrót wsteczny 1