cukinia/ przekąski

Krążki cukinii nadziewane masą serową

Krążki cukinii nadziewane masą serową

Krążki cukinii nadziewane masą serową

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 6
Prep Time: 15 min Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • 2 cukinie
  • masło
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 gałązek natki pietruszki
  • 120 g sera pecorino
  • 1 jajko
  • 60 g bułki tartej
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

Instructions

1

Cukinie pokroić na 2 cm krążki i wydrążyć z nich miąższ.

2

Piekarnik rozgrzać do 180 st, formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem.

3

W naczyniu rozdrobnić czosnek i natkę pietruszki 3 sek / obr. 8. Przełożyć do innego naczynia.

4

W naczyniu miksującym rozdrobnić ser pecorino 10 sek/ obr. 10.

5

Ser ściągnąć ze ścianek i dorzucić do niego miąższ cukinii, rozdrobniony czosnek z natką pietruszki, jajko, bułkę tartą, oliwę, sól i pieprz. Rozdrobnić 20 sek / obr. 4.

6

Wydrążone krążki cebulowe nadziewać masą a następnie poukładać na przygotowanej wcześniej formie do pieczenia.

7

Piec około 40 minut w temperaturze 180 st.

You Might Also Like