Jaglane Rafaello
Jaglane Rafaello w wersji fit. Słodkie i sycące. Idalnie sprawdzi się w lunchboxie oraz jako przekąska na imprezę 😉
Ingredients
- puszka mleczka kokosowego
- 100 g suchej kaszy jaglanej
- wiórki kokosowe - do zagęszczenia po ugotowaniu oraz dodatkowo trochę do obtoczenia.
- 3 łyżki syropu klonowego (można zastąpić cukrem pudrem lub miodem)
- 3-4 daktyle bez pestek (opcjonalnie)
- ok. 30 migdałów
- sól do smaku
Instructions
1
Kaszę jaglaną wsypujemy do naczynia miksującego, zalewamy mleczkiem kokosowym i gotujemy 15 sek / 120 st / obr 1.
2
Dodajemy opcjonalnie daktyle, miód lub syrop klonowy. Jeśli wybieramy miód pamiętajmy, żeby dodać go po ugotowaniu, gdyż podczas gotowania traci swoje właściwości.
3
Dodajemy wiórki kokosowe (do smaku i w celu zagęszczenia). Miksujemy 20 sek / obr. 7.
4
Po ostygnięciu, lepimy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
5
Można do środka włożyć migdała.
6
Odłożyć na chwilę do lodówki.