dania bez mięsa/ drugie danie

Pampuchy z nadzieniem czekoladowym w polewie truskawkowo – porzeczkowej

pampuchy z nadzieniem czekoladowym

Pampuchy z nadzieniem czekoladowym w polewie truskawkowo - porzeczkowej

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 16 sztuk
Prep Time: 30 min. Cooking Time: 90 min.

Smak dzieciństwa. Babcia robiła takie regularnie. Już prawie o nich zapomniałam. Smacznego!

Ingredients

  • 120 g mleka
  • 30 g cukru
  • 20 g masla
  • 20 g świeżych drożdzy
  • 280 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • masło do natłuszczenia
  • 12 kostek czekolady
  • 500 g wody

Instructions

1

Pampuchy

2

W naczyniu miksującym podgrzać cukier, mleko, masło, drożdże 3 min / 37 st/ obr. 2.

3

Dodać mąkę, sól i jajko - wyrobić przez 3 minuty ma interwale

4

Przystawkę górną i dolną natłuścić masłem.

5

Ciasto podzielić na równe części. Powinno wyjść koło 12 kulek. W środku każdej kulki umieścić kawałek czekolady, ściskając wokół każdego kawałka czekolady ciasto. Porozkładać pampuchy na obu częściach przystawki Varoma i odstawić na 30 min do urośnięcia.

6

Do naczynia wlać wodę i ustawić na nim przystawkę Varoma z pampuchami. Gotować na parze 20 min / Varoma / obr. 1

7

Sos

8

My przygotowaliśmy sos blendując truskawki, porzeczki z ogródka z maślanką. Można mieszać owoce w dowolnej konfiguracji 🙂

9

Pampuchy można również podawać z sosami do mięs. W Czechach podają je w taki sposób jako Knedliki

You Might Also Like

escort kuşadası escort kayseri escort çanakkale escort tokat escort alanya escort diyarbakır escort çorlu escort malatya izmit escort samsun escort
Cresta Facebook Messenger