podpłomyk alzacki/ podpłomyki/ Szparagi/ Zapiekanki

Podpłomyk alzacki z zielonymi szparagami

Podpłomyk alzacki z zielonymi szparagami

Podpłomyk alzacki z zielonymi szparagami. Sezon szparagowy w pełni! Moja propozycja na rodzinną obiadokolację!

Podpłomyk alzacki z zielonymi szparagami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,25 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie
Cooking Time: 35 min Total Time: 1,5 h

Podpłomyk alzacki z zielonymi szparagami. Idealny na szybką kolację.

Ingredients

  • Ciasto
  • 220 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Dodatki
  • 500 g wody
  • 500 g zielonych szparagów
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 150 g sera koziego pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany 30%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • 50 g rukoli
  • 100 g pomidorków koktajlowych

You Might Also Like