Co na obiad/ curry/ pomysł na obiad/ Szparagi

SZPARAM – szparagi i pieczarki w mleczku kokosowym z kurkumą i curry

SZPARAM - szparagi i pieczarki w mleczku kokosowym z kurkumą i curry

SZPARAM - szparagi i pieczarki w mleczku kokosowym z kurkumą i curry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 5
Prep Time: 15 min Cooking Time: 10 min Total Time: 25 min

SZPARAM - szparagi i pieczarki w mleczku kokosowym z kurkumą i curry

Ingredients

  • 300 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • pęczek szparagów zielonych
  • mleczko kokosowe
  • kurkuma
  • curry
  • łyżka serka mascarpone
  • sól, pieprz, kurkuma, czosnek
  • sezam

Instructions

1

Szparagi gotujemy przez 5 minut.

2

Odcinamy kocówki. Łodygę kroimy w plasterki - główki zostawiamy w całości.

3

Na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki - lekko je solimy.

4

Dodajemy mleczko kokosowe i łyżkę mascarpone oraz przyprawy, dodajemy szparagi. Dusimy wszystko około 5 min.

5

Posypujemy sezamem.

You Might Also Like