Wielkanocna pieczeń rzymska
Ingredients
- 1,5kg mięsa mielonego
- 3 cebulę
- 5 jajek na twardo
- 1 surowe jajko
- 0,5 szklanki wody
- Bułka tarta
- Sól
- Pieprz
Instructions
1
Jajka gotujemy na twardo.
2
Siekamy cebulę - 4 sek / obr. 5
3
Posiekaną cebulę dokładamy do mięsa razem z wodą i surowym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4
Następnie wykładamy 1/3 masy na posmarowaną formę tłuszczem i bułką tartą, na mięso kładziemy jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego.
5
Pieczemy około 50 min w 180 stopniach
Summary
Recipe Name
Wielkanocna pieczeń rzymska by Natalia Śliwiak
Pachnie i Chrupie
Natalia Śliwiak
Published On
Average Rating
2 Review(s) Based on