_thermomix przepisy/ Co na obiad/ wielkanoc

🐣🐣Wielkanocna pieczeń rzymska by Natalia Śliwiak

wielkanocna pieczeń rzymska

Wielkanocna pieczeń rzymska

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 1,5kg mięsa mielonego
  • 3 cebulę
  • 5 jajek na twardo
  • 1 surowe jajko
  • 0,5 szklanki wody
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz

Instructions

1

Jajka gotujemy na twardo.

2

Siekamy cebulę - 4 sek / obr. 5

3

Posiekaną cebulę dokładamy do mięsa razem z wodą i surowym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

4

Następnie wykładamy 1/3 masy na posmarowaną formę tłuszczem i bułką tartą, na mięso kładziemy jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego.

5

Pieczemy około 50 min w 180 stopniach

Summary
Recipe Name
Wielkanocna pieczeń rzymska by Natalia Śliwiak
Pachnie i Chrupie
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You Might Also Like