_thermomix przepisy/ Co na śniadanie/ Drugie Śniadanie / Lunchboxy/ sałatki

Sałatka z roszponką i cukinią stir-fry w truskawkowym sosie vinegrette.

sałatka z roszponką i cukinią stir-fry

Sałatka z roszponką i cukinią stir-fry w truskawkowym sosie vinegrette.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...

Sałatka z roszponką i cukinią stir-fry w truskawkowym sosie vinegrette.

Ingredients

  • roszponka
  • cukinia stir-fry w ziołach prowansalskich i czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • ser kozi
  • vinegrette z musem truskawkowym
  • domowa bagietka
  • Truskawkowy sos vinegret
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego lub cytryny
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • zioła do smaku (ja dziś natka pietruszki)
  • 2 łyżki musu truskawkowego

Instructions

1

Roszponkę przepłukać i dodać do miski.

2

Cukinię pokroić na plasterki a następnie na ćwiartki.

3

Na patelni z nieprzywierającym dnem rozgrzać olej. Dorzucić czosnek i pokrojoną wcześniej cukinię. Posypać solą i ziołami prowansalskimi (lub inną mieszanką ziół) i smażyć na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Odstawić do ostudzenia.

4

W tym czasie pokroić pomidorki koktajlowe i ser kozi i dorzucić do miski z roszponką. Dodać cukinię.

5

Składniki na sos winegret wymieszać. Polać nim sałatkę.

You Might Also Like