Sałatka na szybko - roszponka w sosie curry
Sałatka w 10 minut. Sałatka z oszponki w sosie curry
Ingredients
- 1 ząbek czosnku
- 35 g cebuli
- 40 g orzechów wloskich
- 15 g oleju słonecznikowego
- 100 g jabłek
- 2 łyżeczki curry mielonego
- 150 g kwaśnej śmietany 12%
- 20 g octu owocowego
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 300 g roszponki
Instructions
1
W naczyniu miksującym rozdrobnić orzechy włoskie - 4 sek / obr. 5. Przełożyć do innego naczynia
2
W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i cebulę 4 sek / obr. 5. Składniki zgarnąć ze ścianek naczynia.
3
Dolać olej i dusić 2 min/ 120 / obr 2
4
Dodać ćwiartki jabłek i rozdrobnić 6 sek / obr. 5
5
Dodać curry, śmietanę, ocet, cukier, sól i pieprz wymieszać na obrotach wstecznych 20 sek / obr 3.
6
Na tacce rozłożyć roszponkę. W środku umieścić sosjerkę z sosem, Obsypać orzechami i udekorować pomidorkami koktajlowymi.