_thermomix przepisy/ Drugie Śniadanie / Lunchboxy/ sałatki

Roszponka z serem halloumi,żółtą fasolką, cukinią, duszonymi batatami i pomidorkami

roszponka z serem halloumi thermomix przepisy

Roszponka z żółtą fasolką, cukinią, duszonymi batatami i pomidorkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Roszponka z żółtą fasolką, cukinią, duszonymi batatami i pomidorkami.

Ingredients

  • roszponka
  • 1 średnia cukinia
  • 250 g żółtej fasolki
  • 1 batat
  • pomidorki koktajlowe
  • ser halloumi lub oscypek
  • orzeszki do dekoracji

Instructions

1

Bataty obieray, kroimy w kostkę i garść układamy na kawałku folii aluminiowej. Polewamy oliwą, posypujemy sola, czosnkiem i tymiankiem. Zawijamy folię. Dusimy przez 30 min w 200 st.

2

Roszponkę płuczemy i przekładamy do miski

3

Żółtą fasolkę gotujemy.

4

Cukinię kroimy na plasterki i smazymy na oleju posoloną i posypaną czosnkiem.

5

Przekładamy do miski.

6

Na patelni po cukinii lekko szklimy fasolkę w ziołach i soli (tymianek lub czosnek). Przekładamy do miski.

7

Dodajemy uduszone bataty.

8

Na patelni lub grillu lekko podpiekamy ser halloumi lub oscypek. Dorzucamy do sałatki.

9

Dodajemy pomidorki koktajlowe.

10

Można podawać z sosem vinegrette. Jednak warzywa po oszkleniu w ziołach na patelni są soczyste i mają fajny smak.

You Might Also Like

Cresta Facebook Messenger