fbpx
Zupy

Krem z pora, zielonych szparagów z serem feta

Miał być krem z pora, ale okazało się że za mało kupiłam. Na szczęście znalazło się jeszcze nieco szparagów z ostatniego przepisu na Podpłomyk alzacki ze szparagami i co najważniejsze nic nie wybuchło ? Wyszło całkiem ciekawie.

Wydruk przepisu
Krem z pora, zielonych szparagów z serem feta
Miał być krem z pora, ale okazało się że za mało kupiłam. Na szczęście znalazło się jeszcze nieco szparagów z ostatniego przepisu na Podpłomyk alzacki ze szparagami i co najważniejsze nic nie wybuchło ? Wyszło całkiem ciekawie.
Dania Zupy
Kuchnia polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 30 minut
Porcje
Składniki
Dania Zupy
Kuchnia polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 30 minut
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do naczynia wrzucamy cebulę, czosnek, pora oraz szparagi. Ustawiamy obr. 5 na 10 sekund i rozdrabniamy przy pomocy kopystki.
  2. Zdejmujemy składniki ze ścianek i dusimy 5min/120st/obr.1
  3. Dodajemy cukier oraz 600 gr wody i gotujemy przez 15 min/100st/obr.1
  4. Miksujemy wszystkie składniki przez 1 minutę, stopniowo zwiększając obroty od 4 do 8.
  5. Dodajemy mleko, przyprawy (sól i pieprz) i podgrzewamy jeszcze przez 2 min/90 st/obr.2
  6. Odważamy ser. Ja dodałam większość do środka i ponownie zmiksowałam. W pierwotnym przepisie jest opcja jedynie ozdobienia serem. Mieszanka pora ze szparagami jednak wymieszała dodania sera do środka dla podkreślenia smaku.
Udostępnij ten przepis

Skomentuj przez Facebooka

You Might Also Like