Ingredients
- 70 g cukru
- 100 g masła, miękkiego pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 130 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 30 g mleka
- 1 lyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g twarogu
- maliny
Instructions
1
Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremki wyłożyć papierem lub wysmarować tłuszczem (chyba, że mamy silikonowe).
2
W czystym naczyniu miksującym mielimy skórkę cukier, masło i jaja przez 1 min / obr. 4
3
Dodać mąkę, sól, mleko, twaróg i proszek do pieczenia - mieszamy 20 s / obr. 4.
4
Przekładamy do foremek (do wysokości 3/4) do każdej dorzucamy po 3-4 maliny (my mieliśmy dostawe malin więc było po 4-5 ;))
5
Pieczemy przez 30/35 min.