Krewetkowa zupa curry
Krewetkowa zupa curry
Ingredients
- 25 g oleju arachidowego
- 250 g krewetek
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 150 g pomidorów
- 200 g mleczka kokosowego
- 1 szczypta czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka świeżej kolendry
- 1 łyżka orzeszków ziemnych
- szczypta kurkumy
- szczypta curry
- szczypta chilli
Instructions
1
W naczyniu miksującym podgrzać olej przez 2 min / 120 st. / obr.1
2
Dodać krewetki i smażyć przez 4 min / 100 st / obroty wsteczne 1. Po tym czasie wyjąć krewetki z naczynia, zostawiając olej.
3
Dodać czosnek i zmażyć przez 2min / 100 st / obr 1
4
Dodać pozostałe składniki - pomidory, mleczko kokosowe, natkę pietruszki, pieprz, kolendrę, kurkumę, chilli i curry i gotować przez 4 min / 100 st / obr 1.
5
Zmiksować 3 minuty stopniowo zwiększając obroty z 5 na 7. Dodać krewetki i wymieszać.