_przepisy na Thermomix/ krewetki

Krewetki Kung Pao

Krewetki Kung Pao

Krewetki Kung Pao – łatwe do przygotowania. Sos łączy w sobie słodko pikantne smaki. Wyjątkowo aromatyczne. Spróbuj!

Krewetki Kung Pao

By Pachnie i chrupie Serves: 4
Cooking Time: 25 min

Krewetki Kung Pao – łatwe do przygotowania. Sos łączy w sobie słodko pikantne smaki. Wyjątkowo aromatyczne. Spróbuj!

Ingredients

  • 20 g czosnku
  • 20 g korzenia imbiru
  • 10 g oleju sezamowego
  • 300 g krewetek tygrysich
  • 10-20 g czerwonej papryczki chili
  • 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
  • 10 g oleju z chili ja nie dodawałam bo nie miałam
  • 10 g pasty sojowej dodałam sos sojowy
  • 10 g wina ryżowego nie dodawałam
  • 10 g cukru trzcinowego dodałam brązowy
  • 20 g cebuli dymki można dodać pokruszoną orzeszki nerkowca

Instructions

1

W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i korzeń imbiru 3 sekundy / obr. 5

2

Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia, dolać oleju i dusić 5 minut / 120 st / obrót wsteczny 1

3

Do naczynia dodać papryczkę chili oraz pieprz suaczyński i dusić kolejne 2 minuty.

4

Dodać olej chilli, pastę (sos) sojową, cukier i cebulę dymkę / orzeszki nerkowca. Dusić wszystko 3,5 min / 120 st / obrót wsteczny 1



You Might Also Like