Co na obiad/ kremy/ pomysł na obiad/ zupa

Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze

Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze

Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 4
Cooking Time: 35 min Total Time: 1,5 h

Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze.

Ingredients

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 50 g białej bułki
  • 200 g szpinaku, mrożonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50 g cebuli dymki
  • 50 g marchewki
  • 700 g pomidorów
  • 1-2 liście bazylii
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka bulionu warzywnego z Thermomixa
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 400 g warzyw cukinia, bakłażan - 2-3 cm kawałki
  • pieprz czarny
  • 5-6 liści bazylii do dekoracji
  • 60 g sera żółtego półtwardy (Cheddar, Emmentaler)

Instructions

1

Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 5s / obr.7. Przełożyć do innego naczynia.

2

W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek 5s / obr.5. Dolać 10 g oliwy i dusić 2 min / 120 st/ obr. 1.

3

Dodać pokrojoną na kawałki bułkę i dusić kolejne 5min.

4

W tym czasie wyłożyć papierem wkład Varomy w taki sposób, by boczne otwory nie zostały zakryte. W dolnej części Varomy poukładać uduszoną wcześniej bułkę.

5

Do naczynia miksującego wrzucić około 200 g szpinaku, oliwę, jajka oraz 1/2 łyżeczki soli a następnie wszystko rozdrobnić 30s / obr. 5. Powstałą masę przelać na górną część Varomy. Posypać wcześniej posiekanym serem, ustawić na nakładce Varomy.

6

W naczyniu miksującym rozdrobnić cebulę, marchewkę, pomidory i 1- 2 listki bazylii 5 sek / obr. 5.

7

Do naczynia wlać wodę, dorzucić kostkę bulionową oraz pół łyżeczki soli. Włożyć koszyczek. W koszyczku umieścić warzywa na ratatouille, nałożyć przystawkę Varoma i gotowac na parze 30 min/Varoma/obr.1.

8

Po tym czasie zdjąć przystawkę Varoma. Powstały szpinakowy omlet zawinąć w roladę. Warzywa z koszyczka przełożyć na półmisek, doprawić solą i pieprzem (ziołami prowansalskimi). Roladę po wystygnięciu pokroić w plastry. Po przelaniu zupy w miseczki, przyprawiać bułką z dolnej części Varomy.

You Might Also Like