Krem kukurydziany z terrinami brokułowymi
Krem kukurydziany z terrinami brokułowymi.
Ingredients
- Terriny brokułowe
- 500 g wody
- 400 g brokułów
- masło
- 4 jajka
- 150 g śmietanki 30%
- 2 łyżeczki soli morskiej
- szczypta gałki muszkatołowej
- Zupa
- 2 ząbki czosnku
- 140 g cebuli
- 60 g masła niesolonego
- 2 puszki kukurydzy
- 150 gr booczku
- 900 g wody
- 2 łyżki koncentratu bulionowego
- 1 papryczka chilli
- 200-300 g śmietany
- 1,5 łyżeczka soli morskiej
- 1/2 łyżeczki kminu
- 1/2 łyżeczki papryki
- 2 łyżki kolendry
Instructions
Do naczynia miksującego wlać 500 g wody. Nałożyć przystawkę Varoma i umieścić na niej różyczki brokułu. Gotowac 10 min / Varoma / obr. 1. W tym czasie natłuścić masłem kokilki.
Po tym czasie zdjąć nakładkę Varoma, Opróżnić naczynie miksujące i włożyć do niego ugotowany brokuł, 4 jajka, śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszać 1 min / obr. 5.
Powstała masę przełozyć do przygotowanych wcześniej kokilek. Foremi ułożyć na Varomie.
Zupa
W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i cebulę 3 s / obr 5. Zdjąć kopystką składniki ze ścianek. Dodać masło i pokrojony boczek. Dusić 5 min / 120/ obr. 1.
Dodać kukurydzę, dusić 5 min / 120/ obr. 1.
Rozdrobnić 5 sek/ obr 7.
Dodać koncentrat bulionu drobiowego , nałożyć przystawkę Varoma wraz z foremkami i gotować 27 min / Varoma / obr. 1.
Dodać papryczkę chilli, sól, kmin - wymieszać 10 sek / obr. 4.
Nutrition
-
360 Calories
-
10g Carbohydrates
-
27g Fat
-
19g Fiber