obiad/ pomysł na obiad/ zupa/ Zupy

Krem kukurydziany z terrinami brokułowymi

krem kukurydziany z terrinami brokułowymi

Krem kukurydziany z terrinami brokułowymi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 5
Prep Time: 35 min Cooking Time: 1h 20 min

Krem kukurydziany z terrinami brokułowymi.

Ingredients

  • Terriny brokułowe
  • 500 g wody
  • 400 g brokułów
  • masło
  • 4 jajka
  • 150 g śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • Zupa
  • 2 ząbki czosnku
  • 140 g cebuli
  • 60 g masła niesolonego
  • 2 puszki kukurydzy
  • 150 gr booczku
  • 900 g wody
  • 2 łyżki koncentratu bulionowego
  • 1 papryczka chilli
  • 200-300 g śmietany
  • 1,5 łyżeczka soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki kminu
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 2 łyżki kolendry

Instructions

1

Do naczynia miksującego wlać 500 g wody. Nałożyć przystawkę Varoma i umieścić na niej różyczki brokułu. Gotowac 10 min / Varoma / obr. 1. W tym czasie natłuścić masłem kokilki.

2

Po tym czasie zdjąć nakładkę Varoma, Opróżnić naczynie miksujące i włożyć do niego ugotowany brokuł, 4 jajka, śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszać 1 min / obr. 5.

3

Powstała masę przełozyć do przygotowanych wcześniej kokilek. Foremi ułożyć na Varomie.

4

Zupa

5

W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i cebulę 3 s / obr 5. Zdjąć kopystką składniki ze ścianek. Dodać masło i pokrojony boczek. Dusić 5 min / 120/ obr. 1.

6

Dodać kukurydzę, dusić 5 min / 120/ obr. 1.

7

Rozdrobnić 5 sek/ obr 7.

8

Dodać koncentrat bulionu drobiowego , nałożyć przystawkę Varoma wraz z foremkami i gotować 27 min / Varoma / obr. 1.

9

Dodać papryczkę chilli, sól, kmin - wymieszać 10 sek / obr. 4.

Nutrition

  • 360 Calories
  • 10g Carbohydrates
  • 27g Fat
  • 19g Fiber

You Might Also Like