Co na obiad/ pomysł na obiad/ pulpety

Kotlety warzywne w sosie koperkowym

kotlety warzywne w sosie koperkowym

Kotlety warzywne w sosie koperkowym

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 4
Cooking Time: 15 min

Kotlety warzywne w sosie koperkowym.

Ingredients

  • Kotlety
  • 150 g marchewki
  • 200 g filetów z kurczaka
  • 50 g celubi
  • 70 g czerwonej papryki
  • 150 g pieczarek
  • 1/4 łyżeczki rozmarynu
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżczki pieprzu czarnego
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków
  • Sos koperkowy
  • 10 g koperku
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18%
  • 3-4 szczypty pieprzu czarnego
  • 3 szczyty soli

Instructions

1

Kotleciki

2

W naczyniu miksującym rozdrobnić marchewkę 5 sek / obr. 5. Dodać pierś z kurczaka i rozdrobnić razem przez 10 sek / obr.6. Przełożyć do innej miski.

3

W naczyniu rozdrobnić cebulę i paprykę - 2 sek / obr. 5. Kopystką, zgarnąć składniki ze ścianek.

4

Dodać pieczarki - rozdrobnić 2 sek/ obr. 4. Ściągnąć składniki ze ścianek naczynia.

5

Dodać rozmaryn i przyprawy (sól i pieprz). Dusić bez założonej miarki przez 13 min / 120 / obr. 1.

6

Dodać rozdrobnioną marchewkę z piersią kurczaka, jajko, bułkę tartą, pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki pieprzu - wymieszać 15 sek / obr. 4.

7

Natłuścić dłonie i z uzyskanej masy formować kotleciki oraz układać je na przystawce Varoma

8

Do naczynia miksującego (opłukanego i wysuszonego), wlać wodę. Wstawić koszyczek z obranymi ziemniakami pokrojonymi na talarki. Nałożyć nakładkę Varoma i gotować na parze 20 minut / Varoma / obr. 1

9

Sos

10

W naczyniu rozdrobnić koperek przez 2 sek / obr. 8. Zgarnąć kopystką ze ścianek.

11

Dodać śmietanę i przyprawy - wymieszać 5 sek / obr. 4. Zmiksować wszystko 5 sek / obr. 9.

You Might Also Like

Cresta Facebook Messenger