kuchnia tajska

Khua Kling – Wieprzowina w paście chili

Khua Kling - Wieprzowina w paście chili

Khua Kling - Wieprzowina w paście chili

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 4
Cooking Time: 30

Khua Kling - Wieprzowina w paście chili .

Ingredients

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 3 łyżki tajskiej pasty chili
  • 50 g trawy cytrynowej
  • 10 liści kaffiru
  • 2 ząbki czosnku
  • sos sojowy do smaku
  • sos rybny do smaku
  • 10 liści bazylii tajskiej

Instructions

1

Na patelni podsmażamy wyciśnięty lub posiekany czosnek. Dodajemy 3 łyżki pasty chili, kilka kropel sosu rybnego i sojowego.

2

Dodajemy mięso mielone i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe przyprawy - trawę cytrynową, listki kaffiru, bazylii tajskiej.

3

Dusimy 2-3 minuty wszystko razem.

4

Podawać z ryżem. Ja dziś na szybko z gotową mieszanką warzyw azjatyckich.

You Might Also Like