JAJKA NA CHMURCE. Szybki sposób na efektowne śniadanie.
JAJKA NA CHMURCE
JAJKA NA CHMURCE. Szybki sposób na efektowne śniadanie.
Ingredients
- 4 sztuki jajek
- 30 g parmezanu
- 1 szczypta soli
Instructions
Na początek nastawiamy piekarnik na pozycję „ góra i dół” na 180 st. C. Do thermomixu wkładamy motylek. Rozbijamy jajka, oddzielając białko od żółtka.
Do miski wlewamy białka i dodajemy szczyptę soli. Ustawiamy na obrocie 3.5 na 2-3 minuty , abyśmy otrzymali piękną, sztywną pianę.
Wyłączamy thermomix i dosypujemy do piany z białek, starty parmezan. Delikatnie mieszamy. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem pergaminowym.
Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem pergaminowym. Z piany formujemy 4 „kopczyki”. W każdym robimy dołek.
Do każdego dołka wlewamy jedno z żółtek. Wkładamy blaszkę do piekarnika na 7 minut.