_thermomix przepisy/ Drugie Śniadanie / Lunchboxy/ przekąski

Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą

Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą

Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 6
Cooking Time: 15 min

Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą. Szybko i smacznie!

Ingredients

  • ✅ 500 g jabłek pokrojonych na kawałki
  • Kruszonka:
  • ✅ 80g masła
  • ✅ 50 g mieszanki platkow owsianych
  • ✅ 30 g mielonych orzechów
  • ✅ 30 g maki
  • ✅ łyżeczka cynamonu
  • ✅ trochę cukru

Instructions

1

Rzgrzewamy piekarnik do 200 st

2

Jeśli nie kupiliśmy zmielonych orzechów mielimy je w maszynce do orzechów lub thermomixie - 40 s / obr 5 lub krócej jeśli wolimy większe kawałki.

3

Jabłka obieramy i kroimy na kawałki lub wrzucamy obrane ćwiartki do thermomixa i mielimy 3 s/obr. 4.

4

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym.

5

Do naczynia miksującego wkładamy masło, cukier, mix płatków (lub same owsiane) , zmielone orzechy. mąkę i trochę cynamonu, wymieszać 10 s/obroty wsteczne/obr. 4.

6

Kruszonką posypać rozdrobnione jabłka w naczyniu żaroodpornym.

7

Pieczemy 20-25 min.

Nutrition

  • 280 Calories
  • 30g Carbohydrates
  • 16g Fat
  • 2,5g Fiber

Notes

Dla tej ilości sprawdzi się najlepiej forma do pieczenia o obwodzie około 100 cm.

You Might Also Like

Cresta Facebook Messenger