Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą
Jabłka pod kruszonką orzechowo-owsianą. Szybko i smacznie!
Ingredients
- ✅ 500 g jabłek pokrojonych na kawałki
- Kruszonka:
- ✅ 80g masła
- ✅ 50 g mieszanki platkow owsianych
- ✅ 30 g mielonych orzechów
- ✅ 30 g maki
- ✅ łyżeczka cynamonu
- ✅ trochę cukru
Instructions
Rzgrzewamy piekarnik do 200 st
Jeśli nie kupiliśmy zmielonych orzechów mielimy je w maszynce do orzechów lub thermomixie - 40 s / obr 5 lub krócej jeśli wolimy większe kawałki.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki lub wrzucamy obrane ćwiartki do thermomixa i mielimy 3 s/obr. 4.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym.
Do naczynia miksującego wkładamy masło, cukier, mix płatków (lub same owsiane) , zmielone orzechy. mąkę i trochę cynamonu, wymieszać 10 s/obroty wsteczne/obr. 4.
Kruszonką posypać rozdrobnione jabłka w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy 20-25 min.
Nutrition
-
280 Calories
-
30g Carbohydrates
-
16g Fat
-
2,5g Fiber
Notes
Dla tej ilości sprawdzi się najlepiej forma do pieczenia o obwodzie około 100 cm.