Skladnik: soli

Mini tarty owocowe z mrożonym kremem cytrynowym

Mini tarty owocowe z mrożonym kremem cytrynowym

Mini tarty owocowe z mrożonym kremem cytrynowym Wydruk przepisu Mini tarty owocowe z mrożonym kremem cytrynowym Mini tarty owocowe z mrożonym kremem cytrynowym Czas przygotowania 20 min Czas oczekiwania 3 godziny Porcje Składniki Krem cyrtynowy 100 g cukruskórka otarta z cytryny100 g masla temperatura pokojowa, […]

Sos berneński

Sos berneński

Sos berneński to w skrócie sos holenderski z dodatkiem estragonu. Wydruk przepisu Sos berneński Sos berneński to w skrócie sos holenderski z dodatkiem estragonu. Dania sosy Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 15 minut Porcje Składniki kostka masla można zamienić z 200 ml octu estragonowego50 […]

Chleb czysto-ziarnisty

Chleb czysto-ziarnisty

Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Kiedy w powietrzu po długiej i mroźnej zimie, czuję pierwsze powiewy wiosny, od razu myślę o nowalijkach. Sałata, pomidorki, rzodkiewka, młodziutka marchewka, cebulka dymka, ogórki – te produkty mi w duszy grają już od przedwiośnia. Od razu mam ochotę pobiec z koszykiem na zielony ryneczek […]

JAJKA NA CHMURCE

JAJKA NA CHMURCE

Uwielbiam jajka na chmurce, czyli sadzone jajka w niestandardowym, pięknym anturażu. Podaję je do bukietu warzyw –do ugotowanej na parze fasolki szparagowej, ziemniaczków i marchewki. Lubię również do potraw mięsnych, jako dodatek do klarowanej na maśle marchewki. Nie lubię standardowego podawania dań, dlatego wymyślam różne […]

Szparagi w plastrach boczku i filetów

Szparagi w plastrach boczku i filetów

Quiche ze szparagami

Quiche ze szparagami

Quiche ze szparagami. Dlaczego quiche? Bo właśnie rozmawiałam ze znajomą z Francji i przypomniało mi się moje podstawowe danie z czasów Erasmusa na Sorbonie. A dlaczego szparagi? No przecież sezon się zaczyna! 🙂 Wydruk przepisu Quiche ze szparagami Quiche ze szparagami. Dlaczego quiche? Bo właśnie […]

Wiosenny detox czas start!

Wiosenny detox czas start!

Wiosenny detox czas start. Co powinna zawierać surówka, aby wspomóc oczyszczanie organizmu? Oto składniki! 1. Czerwona kapusta – która niezwykle pozytywnie wpływa na trawienie. Pomaga bowiem organizmowi produkować żółć, zapobiegając tym samym problemom takim jak zaparcia czy niestrawność. Dodatkowo czerwona kapusta pomaga kontrolować poziom cukru […]

Krem z pora, zielonych szparagów z serem feta

Krem z pora, zielonych szparagów z serem feta

Miał być krem z pora, ale okazało się że za mało kupiłam. Na szczęście znalazło się jeszcze nieco szparagów z ostatniego przepisu na Podpłomyk alzacki ze szparagami i co najważniejsze nic nie wybuchło 😉 Wyszło całkiem ciekawie. Wydruk przepisu Krem z pora, zielonych szparagów z […]

Bogactwo zdrowia – sałatka ze szparagów z kaszą jaglaną

Bogactwo zdrowia – sałatka ze szparagów z kaszą jaglaną

Szparagi są bardzo zdrowe i mało kaloryczne. Zawierają 95 % wody, a przy tym są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają duże zasoby kwasu foliowego (szczególnie dla ważnego dla kobiet planujących i będących w ciąży), wapń, fosfor, potas. Poza tym w swoim składzie mają beta-karoten […]

Napisz do mnie!
close slider
kindly select some option in your slider to display here
Logo made with DesignEvo