zupa jarzynowa z kurczakiem i danie na Varomie

Wydruk przepisu
zupa jarzynowa z kurczakiem i danie na Varomie
Dania obiad, Zupy
Kuchnia polska
Porcje
Składniki
Dania obiad, Zupy
Kuchnia polska
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wykonujemy marynatę. Oliwę z oliwek mieszamy z przyprawą uniwersalną i ząbkiem czosnku. Pędzlujemy nią kawałki kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki
  2. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i czosnek. Rozdrabiamy obr.5. przez 2 sekundy. Zgarniamy kopystka składniki na dno naczynia
  3. Dolewamy oliwę z oliwek i dusimy przez 2 minuty obr.1. w temp 120 st C
  4. Dodajemy paprykę oraz pomidora. Rozdrabniamy przez 3 sek obr.5.
  5. Dolewamy wodę oraz dorzucamy brokuły, koncentrat bulionu drobiowego, sól, pieprz i makaron
  6. Nakładamy dolną część przystawki Varoma i układamy w niej kawałki kurczaka. Na włożony wkład Varomy odmierzamy warzywa i gotujemy na parze przez 20 minut obr.1.
  7. Odstawiamy przystawkę Varoma. Warzywa wraz z mięsem przekładamy do półmiska. Zupę przekładamy do talerzy obiadowych.
  8. Do naczynia miksującego wlewamy 150 g zupy, do której dodajemy kwaśną śmietanę i miksujemy przez 30 sekund, obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.
  9. Powstałym sosem polewamy warzywa i kurczaka. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu dania.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Napisz do mnie!
close slider
kindly select some option in your slider to display here
Logo made with DesignEvo