Tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem to typowe polskie składniki – marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka i jabłko są podstawą tego dania. Nie musimy kroić produktów – w ciągu zaledwie 1 minuty wyręczy nas theromix,
Porcje
8-10
Porcje
8-10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do naczynia miksującego thermomix wkładamy warzywa: marchewkę, seler, pietruszkę. Rozdrabniamy obr.5. przez 5-6 sekund. Następnie przekładamy do przystawki Varoma
  2. Do naczynia miksującego wkładamy ziemniaki. Rozdrabniamy obr.4. przez 9-10 sekund i ponownie jak wcześniej, przekładamy do przystawki Varoma
  3. Do pustego naczynia miksującego wlewamy 500 g wody i wkładamy koszyczek, w którym umieszczamy jajka.
  4. Na wierzch nakładamy przystawkę Varoma i gotujemy nasze pokrojone warzywa na parze – Varoma/obr.1. przez 20-25 minut.
  5. Zdejmujemy przystawkę Varoma, ugotowane na parze warzywa przekładamy do salaterki. jajka przelewamy zimną wodą i obieramy.
  6. Do pustego naczynia miksującego wkładamy jabłka i ogórki. Rozdrabniamy obr.4. przez 8 sekund
  7. Przekładamy składniki do salaterki
  8. Następnie będziemy rozdrabniać jajka – obr.4. przez 3 sekundy i przesypujemy do pozostałych naszych składnikow.
  9. Do pokrojonych warzyw dodajemy musztardę, pora, groszek, kukurydzę, sól, pieprz, chrzan i majonez. Dokładnie mieszamy całość kopystką. W razie potrzeby można jeszcze przyprawić.
  10. Nasza sałatka jest już gotowa.
Pozostałe informacje


tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem