_thermomix przepisy/ Szparagi

Szparagi w plastrach boczku i filetów

Szparagi w plastrach boczku i filetów

Szparagi w plastrach boczku i filetów

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Filet z kurczaka kroimy na długie paski. Filety posypujemy solą, pieprzem, cebulą i czosnkiem w proszku i doprawiamy sokiem z cytryny. Szparagi owijamy plastrami boczku a następnie paskami przyprawionych filetów. Ułożyć na blaszce i piec przez 10 min w 200 st.

Ingredients

  • 2 sztuki filetów z kurczaka
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta celubli w proszku lub zmiksowanej świeżej w TM
  • szczypta czosnku w proszku lub zmiksowanego świeżego w TM
  • sok z cytryny
  • 12 plastrów boczku

You Might Also Like