kostka bulionowa/ kremy

Naturalna kostka bulionowa / rosołowa

Naturalna kostka bulionowa

Czasem zupie czegoś brakuje. Wszystko jest niby w porządku ale przydałby się jakiś wzmacniacz smaku. Najczęściej sięgamy po gotowe kostki bulionowe. A sprawdzaliście ich skład? Okropieństwo! Oto moja propozycja na kostkę bulionową – rosołową. Po przygotowaniu pozostaw trochę w lodowce a resztę zamroź w opakowaniu do kostek do lodu. Najlepiej w silikonowych, żeby łatwo było porcjować.

Naturalna kostka bulionowa - rosołowa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,56 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 20 sztuk
Prep Time: 20 min Cooking Time: 40 min

Naturalna kostka bulionowa - rosołowa. Oto moja propozycja na kostkę bulionową.Po przygotowaniu pozostaw trochę w lodowce a resztę zamroź w opakowaniu do kostek do lodu. Najlepiej w silikonowych, żeby łatwo było porcjować.

Ingredients

  • 300 g piersi z indyka
  • 200 g warzyw mieszanych seler, marchewka, por, cebula, czosnek
  • 4 gałązki mieszanki ziół rozmaryn, pietruszka, tymianek
  • 3 listki liści laurowych
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 150 g soli
  • 1 goździk
  • nasiona kolendry
  • kurkuma do smaku
  • 100 g białego wina

Instructions

1

Do naczynia włożyć indyka i rozdrobnić 5s / obr. 7. Przełożyć do innej miski

2

Do naczynia włożyć warzywa i zioła rozdrobnić 10 s / obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia.

3

Dodać sól, wino, liść laurowy, goździk, nasiona kolendry i zmielone mięso i gotować 25min/Varoma/obr. 2

4

Koncentrat powinien mieć konsystencję gęstej pasty.

5

Założyć miarkę zmiksować 1 min/ obr. 7.

Nutrition

  • 649 Calories
  • 8g Carbohydrates
  • 35g Fat
  • 58g Protein

You Might Also Like