Mini frittaty
Mini frittaty – jajko trochę inaczej.
Porcje Czas przygotowania
4 10minut
Czas gotowania
30minut
Porcje Czas przygotowania
4 10minut
Czas gotowania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do naczynia miksującego włożyć szalotkę, paprykę oraz cukinię i wymieszać – 6 sekund / obr. 4
  2. Dodać rukolę, jajka, sól, pieprz i paprykę słodką. Wymieszać 5 sek / obroty wsteczne / obr. 4
  3. Składniki zdjąć kopystką ze ścianek na dno i dusić przez 3 minuty – 120 st / obr.1
  4. W tym czasie natłuścić masłem foremki do sufletów. Wrzucić do foremek pokruszony ser feta i zalać go powstałą masą. W przepisie z cookidoo podany jest rozmiar foremek – ok 8 cm. Moje są większe i z lekkimi problemami umieściłam je 4 na Varomie.
  5. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma gotować na parze. Według przepisu z cookidoo 12 min / Varoma / obr.1. Ja jednak przez lekką modyfikację przepisu nastawiłam ponownie na 10 minut.