Krewetki Kung Pao
Krewetki Kung Pao – łatwe do przygotowania. Sos łączy w sobie słodko pikantne smaki. Wyjątkowo aromatyczne. Spróbuj!
Porcje Czas przygotowania
2 25minut
Czas gotowania
40minut
Porcje Czas przygotowania
2 25minut
Czas gotowania
40minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek i korzeń imbiru 3 sekundy / obr. 5
  2. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia, dolać oleju i dusić 5 minut / 120 st / obrót wsteczny 1
  3. Do naczynia dodać papryczkę chili oraz pieprz suaczyński i dusić kolejne 2 minuty.
  4. Dodać olej chilli, pastę (sos) sojową, cukier i cebulę dymkę / orzeszki nerkowca. Dusić wszystko 3,5 min / 120 st / obrót wsteczny 1