Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze

Wydruk przepisu
Krem z pomidorów, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
Czas przygotowania 35 min
Czas gotowania 1,5 godziny
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 35 min
Czas gotowania 1,5 godziny
Porcje
porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 5s / obr.7. Przełożyć do innego naczynia.
  2. W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek 5s / obr.5. Dolać 10 g oliwy i dusić 2 min / 120 st/ obr. 1.
  3. Dodać pokrojoną na kawałki bułkę i dusić kolejne 5min.
  4. W tym czasie wyłożyć papierem wkład Varomy w taki sposób, by boczne otwory nie zostały zakryte. W dolnej części Varomy poukładać uduszoną wcześniej bułkę.
  5. Do naczynia miksującego wrzucić około 200 g szpinaku, oliwę, jajka oraz 1/2 łyżeczki soli a następnie wszystko rozdrobnić 30s / obr. 5. Powstałą masę przelać na górną część Varomy. Posypać wcześniej posiekanym serem, ustawić na nakładce Varomy.
  6. W naczyniu miksującym rozdrobnić cebulę, marchewkę, pomidory i 1- 2 listki bazylii 5 sek / obr. 5.
  7. Do naczynia wlać wodę, dorzucić kostkę bulionową oraz pół łyżeczki soli. Włożyć koszyczek. W koszyczku umieścić warzywa na ratatouille, nałożyć przystawkę Varoma i gotowac na parze 30 min/Varoma/obr.1.
  8. Po tym czasie zdjąć przystawkę Varoma. Powstały szpinakowy omlet zawinąć w roladę. Warzywa z koszyczka przełożyć na półmisek, doprawić solą i pieprzem (ziołami prowansalskimi). Roladę po wystygnięciu pokroić w plastry. Po przelaniu zupy w miseczki, przyprawiać bułką z dolnej części Varomy.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Napisz do mnie!
close slider
kindly select some option in your slider to display here
Logo made with DesignEvo