_thermomix przepisy/ Co na śniadanie/ dynia/ Gofry

Gofry dyniowe z mielonymi orzechami

gofry dyniowe z mielonymi orzechami włoskimi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 50 g masla
  • 200 g mleka
  • 150 g mąki
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki pulpy dyniowej
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • trochę cukru lub miodu do smaku
  • szczypta soli do smaku

Instructions

1

Dynie kroimy na kawałki, układamy na blaszce, posypujemy solą i skraplamy oliwą. Dusimy w 200 st. około 20 min.

2

Po ostygnięciu obieramy dynię i mielimy w Thermomixie 20 sek / obr 10. Odkładamy do miseczki.

3

W naczyniu miksującym wymieszać mąkę, jajka, mleko, orzechy włoskie i proszek do pieczenia - 30 sek/obr 4.

4

Gotowe ciasto nalewać chochlą na gofrownicę i piec 4-6 minut. Gofry po upieczeniu warto odłożyć na chwilę na kratkę.

You Might Also Like