Dyniowe curry z pieczarkami i kolendrą Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma i odważyć do niej dynię i pieczarki. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać łyżeczkę soli, włożyć koszyczek z ryżem. Nałożyć przystawkę z warzywami i gotować wszystko na parze przez 22 min / Varoma / obr.1. Jeśli wcześniej planowaliście coś z dynią i macie jej więcej, proponuję pokroić ją na kawałki i zamiast gotować na parze, udusić w piecyku wcześniej polewając olejem i posypując solą, pieprzem i tymiankiem. W czystym naczyniu miksującym wsypać w łyżeczke soli, curry, gałkę muszkatołową, kurkumę, pieprz, ostrą paprykę. Dolać oliwy i dusić przez 2 min / 120 st / obr.1 Dodać cebulę, czosnek i imbir i rozdrobnić 5 sek / obr. 5. Zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia i dusić 3 min / 120 st / obr.1 Dodać mleczko kokosowe, sos sojowy oraz warzywa (dynię i pieczarki) i wymieszać wszystko 5 min / 100 st / obr. 1 (obroty wsteczne)Dyniowe curry z pieczarkami i kolendrą
Ingredients
Instructions
_thermomix przepisy/ curry/ Drugie Śniadanie / Lunchboxy/ obiad/ pomysł na obiad/ zupa/ Zupy
Dyniowe curry z pieczarkami i kolendrą
1
2
3
4
5