Jeśli chcesz zachować kolor owocu – użyj soli jako bazy. O właściwościach peelingów solnych przeczytasz tutaj. Wymieszaj bazę sól + oliwa z musem z dowolnego owocu / skórką pomarańczy lub cytryny. Dodaj przyprwy by uzyskać aromat.
Peeling solny z owocem granatu
Jeśli chcesz zachować kolor owocu - użyj soli jako bazy. Wymieszaj bazę sól + oliwa z musem z dowolnego owocu / skórką pomarańczy lub cytryny. Dodaj przyprwy by uzyskać aromat.
Ingredients
- Pestki z połowy owoca granatu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 6-8 łyżek soli
Instructions
1
Obieramy granat. Pestki mielimy przez 30 sek/obr. 10.
2
sól mieszamy z 2 łyżkami soli i musem z granatu. W zależności od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać dodajemy odpowiednio więcej soli lub granatu.