_thermomix przepisy/ cukinia/ pieczarki/ pulpety/ Szparagi

Czosnkowe pulpety z natką pietruszki i serem mozarella na spaghetti z cukinii

Czosnkowe pulpety z natką pietruszki i serem mozarella na spaghetti z cukinii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 4
Prep Time: 10 min

Ingredients

  • 400 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • ser mozarella
  • garść natki pietruszki
  • 2 cukinie
  • pieprz czarny
  • sól
  • zioła prowansalskie

Instructions

1

W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek z natką pietruszki - 5 sek / obr. 7.

2

Dorzucić mięso, przyprawy i ser - wymieszać - 8-10 sek / obroty wsteczne / obr. 2

3

Z mięsa uformować pulpeciki. Ja robiłam kolację na szybko więc usmażyłam na patelni, można też ugotować na parze na Varomie.

4

Cukinię obrać i wycinać obieraczką paski. Dorzucić na patelnię do pulpetów i dusić do 5 min. Posypać ziołami prowansalskimi.

Notes

https://www.delish.com/cooking/a22159055/garlic-butter-meatballs-recipe/

Summary
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You Might Also Like