Czosnkowe pulpety z natką pietruszki i serem mozarella na spaghetti z cukinii
Ingredients
- 400 g mięsa mielonego
- 3 ząbki czosnku
- ser mozarella
- garść natki pietruszki
- 2 cukinie
- pieprz czarny
- sól
- zioła prowansalskie
Instructions
1
W naczyniu miksującym rozdrobnić czosnek z natką pietruszki - 5 sek / obr. 7.
2
Dorzucić mięso, przyprawy i ser - wymieszać - 8-10 sek / obroty wsteczne / obr. 2
3
Z mięsa uformować pulpeciki. Ja robiłam kolację na szybko więc usmażyłam na patelni, można też ugotować na parze na Varomie.
4
Cukinię obrać i wycinać obieraczką paski. Dorzucić na patelnię do pulpetów i dusić do 5 min. Posypać ziołami prowansalskimi.
Notes
https://www.delish.com/cooking/a22159055/garlic-butter-meatballs-recipe/
Summary
Published On
Average Rating
1 Review(s) Based on