_thermomix przepisy/ grill/ sosy

Chutney z czerwonej cebuli

chutney z czerwonej cebuli thermomix przepisy

Wysokie temperatury w TM5? Karmelizowanie też jest możliwe. Dziś karmelizujemy czerwoną cebulę by otrzymać świetny chutney! Spróbujcie!

Chutney z czerwonej cebuli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,71 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 150 g brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g czerwonego octu winnego
  • 60 g wytrawnego, czerwonego wina

Instructions

1

Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i umieszczamy w naczyniu miksującym, rozdrabniamy 5 s/obr. 5.

2

Kopystką zgarniamy posiekaną cebulę na dno naczynia miksującego. Dodajemy oliwę i dusimy 3 min/120°C /obr. 1.

3

Dodajemy chili, cukier, ocet, wino, sól i pieprz, dusimy 25-30 min/120°C/obr. 1

Nutrition

  • 1215 Calories
  • 221 g Carbohydrates
  • 25 g Fat
  • 5g Fiber

You Might Also Like