_thermomix przepisy/ bez glutenu/ bez pszenicy/ Chleb/ pieczywo

Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami

thermomix przepisy - Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami

Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Pachnie i chrupie Serves: 1
Cooking Time: 40

Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami.

Ingredients

  • 400 g płatków owsianych
  • 100 gr płatków migdałowych
  • ½ szkl. siemienia lnianego, najlepiej jasnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki suszonego czosnku
  • 6 kawałków
  • woda
  • 50 g płatków słonecznika

Instructions

1

Płatki owsiane, siemie lniane, płatki migdałowe, sól i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego i mielimy 1 min / obr 4.

2

Cały czas mieląc dolewamy wody do czasu połączenia się składników (uważać, żeby nie przelać - żeby nie zrobiła się "paćka").

3

Dodajemy słonecznik i mielimy na obrotach wstecznych.

4

Powstałą masę przekładamy do foremki (ciasto będzie się lepić ale staramy się je ubić)

5

Wkładamy do piekarnika na 30-40 min eby wyschło w temperaturze 180 st.

6

Odstawiamy do ostygnięcia.

7

Kroić delikatnie i dość grubo - ciasto jest dość kruche

You Might Also Like

Cresta Facebook Messenger