Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami
Chleb migdałowo-owsiany z suszonymi pomidorami.
Ingredients
- 400 g płatków owsianych
- 100 gr płatków migdałowych
- ½ szkl. siemienia lnianego, najlepiej jasnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki suszonego czosnku
- 6 kawałków
- woda
- 50 g płatków słonecznika
Instructions
1
Płatki owsiane, siemie lniane, płatki migdałowe, sól i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego i mielimy 1 min / obr 4.
2
Cały czas mieląc dolewamy wody do czasu połączenia się składników (uważać, żeby nie przelać - żeby nie zrobiła się "paćka").
3
Dodajemy słonecznik i mielimy na obrotach wstecznych.
4
Powstałą masę przekładamy do foremki (ciasto będzie się lepić ale staramy się je ubić)
5
Wkładamy do piekarnika na 30-40 min eby wyschło w temperaturze 180 st.
6
Odstawiamy do ostygnięcia.
7
Kroić delikatnie i dość grubo - ciasto jest dość kruche