Budyń czekoladowy
Budyń czekoladowy - idealny na śniadanie, kolację i do lunchboxa do szkoły. Z Thermomixem możesz go zrobić szybko i łatwo.
Ingredients
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 500 g mleka
- 1 jajko
- 20 g cukru
- 20 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
Instructions
1
Do naczynia miksującego włożyć gorzką czekoladę, rozdrobnić 10 s/obr 4.
2
Założyć motylek. Dodać pozostałe składniki, gotować 7 min/100°C/obr. 2-3. Przełożyć do salaterek, podawać letni lub schłodzony.
Nutrition
-
200 Calories
-
22g Carbohydrates
-
10g Fat
-
6.8g Protein
Summary

Recipe Name
Budyń czekoladowy
Pachnie i Chrupie
Pachnie i chrupie
Published On